Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сгряващи крем супи за студените дни

Разгледайте нашия избор и сгответе онази, която първа привлече погледа ви


За супата може да се напише ода, стих или да се възпее в песен, защото ни дава повече, отколкото си представяме. Тя ще ни стопли в студен зимен ден, ще ни засити и ще накара стомаха ни да затанцува от удоволствие.

Течното ястие е част от всяка култура по света и продължава да набира популярност. Независимо дали се предлага като лек, защото супата определено има тази способност, алтернатива на евтина и питателна храна или лека вечеря, тя е способна да ви дари с усещането за уют, от което се нуждаете, или да ви разхлади, ако е студена.

Крем супите са чудесен начин да задоволите глада си в обедните часове на деня. Тяхната консистенция ги прави лесно смилаеми и заради това хранителните ѝ вещества се усвпяват бързо от организма. Този вид супа може да се приготви от почти всички зеленчуци и месо, ето защо би задоволила вкуса на всеки, независимо колко претенциозно небце има.

Нека видим няколко нейни представители, които ще ви сгреят в идващите студени дни.

Крем супа от броколи и спанак

За нея ще са ви необходими, разбира се, броколи и спанак, но за да се обогати вкусът ѝ, ще прибавим картофи, моркови, готварска сметана, масло и някои подправки. Поднесена с хрупкави крутони, тя ще се превърне в любима на цялото семейство.

Крем супа от карфиол

Не бива да изпускаме сезона на този чудесен зеленчук и е добре да му се наслаждаваме, докато е време. Той си подхожда с мащерка, кимион и селъри повече, отколкото си представяте.

Завършете тази крем супа с наситнен магданоз.

Крем супа от праз и картофи

Картофената крем супа е класика, но в компанията на праз, вкусът ѝ се изкачва на съвсем друго ниво. Дългият зеленчук придава лека сладост, а маслеността от сметаната и прясното мляко обогатява с копринена мекота цялостния завършек на супата.

Крем супа от манатарки и диви гъби

Най-познатите и най-често срещаните гъби в магазините може би са печурките. Не бива да пренебрегваме обаче богатият вкус на дивите им събратя и кралицата на гъбеното царство - манатарката. Комбинацията от всички тях ще ви засити с богатия си вкус, който ще ви приканя да приготвяте тази супа отново и отново.

Пикантна супа с леща и моркови

Червената леща е идеална за вас, ако спадате към графата на онези, които нямат особено време за готвене. Сварява се изключително бързо и не дразни стомаха, тъй като няма люспи. Когато се пасира, червената леща става наистина кремообразна, което я прави идеална за този вид супи. Лютивостта в рецепта ще отвори апетита ви.

Крем супа от грах

Зелените кръгли зрънца са изключително полезни за тялото. Леката им сладост е радост за небцето, а цветът им - за очите. Тази рецепта не е особено традиционна, но е подходяща за обичащите да експериментират в кухнята. Гарнирана с кашу, тази крем супа ще предизвика истински триумф за сетивата ви.

Спаначена крем супа

Богатият на желязо спанак е добре да се консумира винаги, независимо дали е суров или сготвен. За да се запази пленяващият му зелен цвят в крем супа, половината от него се слага непосредствено преди пасиране, без да е обработен термично предварително.

Завършете с лъжица течна сметана и сервирайте с препечени филийки.

Дайте оценка:

Тагове: супа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче