Необходими продукти:
- 2 ч.л. семена от кимион
- Щипка лют червен пипер на люспи
- 2 с.л. зехтин
- 600 г моркови, измити и настъргани на едро ренде
- 140 г червена леща
- 1 л. горещ зеленчуков бульон
- 125 мл прясно мляко
- Кисело мляко, при сервиране
Начин на приготвяне:
- Загрейте голяма тенджера и запечете без мазнина в нея семената от кимион и лютия червен пипер за около минута.
- Извадете половината от тях и ги оставете настрана.
- Сложете в тенджерата две с.л. зехтин, след което морковите и лещата. Залейте със зеленчуковия бульон и прясното мляко и оставете да заври.
- Намалете котлона и нека супата къкри около 15 мин., или докато лещата се свари.
- Пасирайте супата, подправете с още сол, ако е необходимо и поднесете, като поръсите с останалите от началото зърна кимион и червен пипер. Преди това може да добавите и лъжица кисело мляко.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО