Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Нежна крем супа с манатарки и диви гъби

Есенен засищащ разкош

30’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 25 г сушени манатарки
  • 50 г масло
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 1 скилидка чесън, нарязана на резенчета
  • Стръкчета мащерка
  • 400 г микс от диви гъби
  • 10 бр печурки, нарязани по дължина
  • 850 мл зеленчуков бульон
  • 200 мл крем фреш
  • 4 филии препечен хляб
  • Трюфелово олио за сервиране (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Залейте сушените манатарки с гореща вода, така че да се покрият.
  2. Загрейте половината масло в тенджера, след това внимателно запържете лука, чесъна и мащерката за 5 мин., докато омекнат и започнат да покафеняват.
  3. Отцедете манатарките, но запазете водата. Сложете ги в тенджерата при лука, заедно с останалите диви гъби, и оставете да се готвят 5 мин. до омекване.
  4. Сипете бульона и заделената вода от манатарките и оставете да заври. Когато това стане, намалете котлона и нека течността да къкри 20 мин.
  5. Добавете крем фреша и оставете да къкри още няколко минути.
  6. Пасирайте супата и за да стане тя по-гладка, минете я през цедка. Така ще отстраните по-едрите частички от зеленчуците.
  7. Сотирайте печурките в масло за няколко минути и заделете настрани.
  8. Сервирайте супата топла, с поръсени отгоре листенца мащерка, сотирани печурки и капки трюфелово олио. Поднесете с препечените филии хляб.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън лук прясна мащерка бульон хляб гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче