Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Какво да си сготвим, ако са ни останали гъби

Те предлагат голямо разнообразие от кулинарни възможности

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Някои ги наричат "кулинарни хамелеони". Гъбите предлагат много възможности в кухнята. Те са не просто поредната съставка в една рецепта, а най-често нейната душа. Ето няколко ястия, които просто не биха били същите без тях.

Гъбена супа - за топлота и уют

Няма как да не бъде спомената. Топла, ароматна и с наситен вкус - тя е класика през всички сезони. 

Пастата - италианска прегръдка

Пастата с гъби и сметана е любима на много хора по света. Добави ли ѝ се малко пармезан и чесън и се получава ястие, което е хем засищащо, хем леко на вкус.

"Бьоф Строганов" - руската класика с гъбен акцент

Това ястие е живото доказателство, че гъбите могат да направят чудеса с вкуса на месото. Без тях, любимият "Строганов" губи своята дълбочина и характер, заради които е толкова популярен по цял свят.

 

Пълнени гъби - малки хапки с много чар

Гъбите тук не са просто гарнитура — те са в основата на този специалитет, с който може много да се експериментира. Пълнени с крема сирене, спанак, бекон или каквото душа ви поиска, те са идеалното предястие за всяка вечеря.

Ризото с гъби

Казано метафорично, ризотото можем да приемем като платно, а гъбите като боите, с които се нанасят финалните щрихи на тази гозба. Те придават на ориза дълбочина, аромат и правят ястието много приятно за консумация.

Задушени гъби в масло

Вкусна комбинация, която включва краве масло, пресен копър и магданоз, щипка сол и черен пипер. Могат да се използват всякакви видове гъби, но специалитетът става сякаш най-вкусен с гъби като кладницата, която просто се топи в устата.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: краве масло магданоз копър телешко пържене печене варене супа тиган тава бекон крема сирене паста спанак гъби ризото

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче