Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Няколко незабравими ястия с кладница

Възползвайте се от невероятните свойства на тези ароматни гъби

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Кладницата отдавна се е превърнала в главен герой в много кулинарни шедьоври. Със своята месеста структура, леко землист вкус и способността си да попива останалите аромати от една гозба, тя заслужава специално място в кухнята на всяко домакинство. Ето няколко запомнящи се ястия, които превръщат този вид гъби в истинско изкушение.

Кладница със сметанов сос и прясна мащерка

Класика, която ухае на уют. Задушени гъби в масло, полети с много сметана и поръсени с мащерка - нежността на соса балансира плътността на кладницата, като така се получава едно топящо се в устата мезе.

Брускети с печена кладница и чедър

Просто, но впечатляващо предястие. Хрупкави филийки със зехтин, гарнирани с карамелизирани гъби, запечени със слой разтопен чедър и поръсени с пресен магданоз. Идеалното мезе за "на по чаша вино".

Ризото с кладница и бяло вино

Италианска феерия, завършена от нотка сухо бяло вино и пармезан. Изпробвайте това ястие и няма да съжалявате.

Тако с маринована кладница и пикантна салца

Рецепта, вдъхновена от уличната кухня - кладница, маринована с лайм и кимион, леко запечена и увита в мека питка с доматена салца и авокадо.

Кладница и джинджифил по азиатски

Бързо, ароматно и запомнящо се ястие. Кладницата е идеална за запържване в нагорещен уок, където се запича за секунди с малко чесън, джинджифил, соев сос и свежи зеленчуци. Ястието е идеално за ве́черите, в които нямате много време за готвене.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло чесън мащерка домати магданоз пържене тиган питка готварска сметана джинджифил соев сос чедър гъби авокадо кимион лайм брускети салца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче