Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Жопара́: Традиционната аржентинска супа

Нестандартна и много апетитна

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 200 г царевица от консерва, изцедена
  • 200 г червен боб от консерва, изцеден
  • 200 г телешко месо
  • 200 г тиква
  • 200 г кашкавал
  • 1 морков
  • 2 стръка зелен лук, с луковицата
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • Риган

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В тенджера кипнете около 400 мл вода.
  2. Месото, морковите, тиквата и кашкавала нарежете на едро, а зеленият лук и луковицата - на ситно.
  3. Сложете телешкото и моркова във врящата вода и намалете огъня.
  4. След 10 мин. добавете царевицата, тиквата, лука, тиквата и овкусете със сол и черен пипер.
  5. След още 10 мин. изсипете и боба.
  6. След 5 мин. свалете супата от котлона, добавете кашкавала и сервирайте.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер моркови телешко варене супа тенджера тиква риган червен боб кашкавал зелен лук царевица

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче