Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофена салата със зелен боб

Свеж вариант на любимата класика

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г картофи, сварени
  • 1 стрък праз, само бялата част
  • 200 г зелен фасул
  • Прошуто
  • Зехтин
  • 1 зелена ябълка
  • Мед
  • Горчица

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Картофите и ябълката се нарязват на едро, а празът - на лентички.
  2. В добре загрят тиган с малко зехтин се запържват ябълката и празът. Смесват се в купа с картофите.
  3. Зеленият фасул се сварява до омекване и се отцежда. Нарязва се на дребни парченца и се добавя към салатата.
  4. В купа се смесват 1 с.л. мед и 2-3 ч.л. горчица. Прибавя се 1/2 с.л. лимонов сок и малко зехтин. Дресингът се овкусява с черен пипер и се разбърква с телена бъркалка. Излива се върху салатата и всичко се разбърква.
  5. Най-отгоре в купата се добавя накъсаното на едро прошуто.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер горчица пържене салата тиган картофи мед зелен фасул прошуто

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче