Необходими продукти:
- 400 г картофи, сварени
- 1 стрък праз, само бялата част
- 200 г зелен фасул
- Прошуто
- Зехтин
- 1 зелена ябълка
- Мед
- Горчица
Начин на приготвяне:
- Картофите и ябълката се нарязват на едро, а празът - на лентички.
- В добре загрят тиган с малко зехтин се запържват ябълката и празът. Смесват се в купа с картофите.
- Зеленият фасул се сварява до омекване и се отцежда. Нарязва се на дребни парченца и се добавя към салатата.
- В купа се смесват 1 с.л. мед и 2-3 ч.л. горчица. Прибавя се 1/2 с.л. лимонов сок и малко зехтин. Дресингът се овкусява с черен пипер и се разбърква с телена бъркалка. Излива се върху салатата и всичко се разбърква.
- Най-отгоре в купата се добавя накъсаното на едро прошуто.