Необходими продукти:
- 3 с.л. заквасена сметана
- 2 кофички кисело мляко
- 1 тиквичка
- 3 с.л. бяло сухо вино
- 2 краставици
- 1 с.л. зехтин
- Зелен лук, наситнен
- Копър и магданоз, наситнени
- Сол и млян бял пипер на вкус
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- Краставиците и тиквичката се обелват и се нарязват на лентички. Слагат се в купа, посоляват се добре и се оставят за 1 час.
- Изцеждат се от водата, изстискват се хубаво и се заливат с киселото мляко, предварително смесено със заквасената сметана.
- Добавят се виното и зехтина.
- Зеленият лук, копърът и магданозът се наситняват и се добавят в африканския таратор, който се овкусява със солта и пипера.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО