Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Приятна изненада: Африкански таратор

Близък до нашия, но с екзотична нотка

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 3 с.л. заквасена сметана
  • 2 кофички кисело мляко
  • 1 тиквичка
  • 3 с.л. бяло сухо вино
  • 2 краставици
  • 1 с.л. зехтин
  • Зелен лук, наситнен
  • Копър и магданоз, наситнени
  • Сол и млян бял пипер на вкус

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Краставиците и тиквичката се обелват и се нарязват на лентички. Слагат се в купа, посоляват се добре и се оставят за 1 час.
  2. Изцеждат се от водата, изстискват се хубаво и се заливат с киселото мляко, предварително смесено със заквасената сметана.
  3. Добавят се виното и зехтина.
  4. Зеленият лук, копърът и магданозът се наситняват и се добавят в африканския таратор, който се овкусява със солта и пипера.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин бяло вино бял пипер краставици магданоз копър тиквички заквасена сметана кисело мляко зелен лук келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче