Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин или олио
- 2 ч. л. сушен риган
- 1 ч. л. пушен червен пипер
- 2 ч.л лимонов сок
- 1 скилидка чесън, настъргана на ситно
- 4 филета пилешки гърди без кожа (около 650гр), нарязани на кубчета
Начин на приготвяне:
- Смесете олиото, ригана, червения пипер, лимоновия сок и чесъна в купа с малко черен пипер и щипка сол, след това добавете пилето и разбъркайте добре.
- Нанижете парчетата месо на четири метални или дървени шишчета и оставете настрана.
- Загрейте електрическа скара или грил тиган на висока степен и печете пилешките шишчета по 4-5 минути от всяка страна, или докато станат готови.
- Сервирайте ги с пържени картофки, салата, пухкав хумус или друга гарнитура по избор.
ИЗБРАНО