Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бързи и лесни пилешки шишчета

Сервирайте ги с пържени картофки, салата, пухкав хумус или друга гарнитура по избор

25’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин или олио
  • 2 ч. л. сушен риган
  • 1 ч. л. пушен червен пипер
  • 2 ч.л лимонов сок
  • 1 скилидка чесън, настъргана на ситно
  • 4 филета пилешки гърди без кожа (около 650гр), нарязани на кубчета

Начин на приготвяне:

  1. Смесете олиото, ригана, червения пипер, лимоновия сок и чесъна в купа с малко черен пипер и щипка сол, след това добавете пилето и разбъркайте добре.
  2. Нанижете парчетата месо на четири метални или дървени шишчета и оставете настрана.
  3. Загрейте електрическа скара или грил тиган на висока степен и печете пилешките шишчета по 4-5 минути от всяка страна, или докато станат готови.
  4. Сервирайте ги с пържени картофки, салата, пухкав хумус или друга гарнитура по избор.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пилешко риган пушен червен пипер лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче