Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гъбена супа с картофи

Питателна и много вкусна

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 2 големи глави лук, нарязани
  • 20 г сушени манатарки
  • 3 ч.л. вегета
  • 300 г печурки, нарязани
  • 3 скилидки чесън, настъргани на фино ренде
  • 300 г картофи, нарязани на кубчета
  • 2 ч.л. листенца от прясна мащерка
  • 4 моркова, нарязани на кубчета
  • 2 с.л. магданоз, наситнен

За сервиране:

  • Кисело мляко
  • Орехови ядки

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера. Запържете лука до златисто.
  2. През това време залейте манатарките с 1.2 л вряща вода и сложете вегетата. Оставете ги да се накиснат.
  3. Прибавете печурките и чесъна при лука, заедно с картофите мащерката и морковите и ги запържете, докато гъбите покафенеят.
  4. Изсипете манатарките заедно с водата, в която са киснали в тенджерата и оставете супата да ври 20 мин.
  5. Накрая поръсете магданоза и подправете с черен пипер.
  6. Сервирайте супата в купички, сложете по две лъжици кисело мляко и малко орехови ядки във всяка, след което поднесете с пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук моркови магданоз прясна мащерка бульон картофи кисело мляко орехи гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче