Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 2 големи глави лук, нарязани
- 20 г сушени манатарки
- 3 ч.л. вегета
- 300 г печурки, нарязани
- 3 скилидки чесън, настъргани на фино ренде
- 300 г картофи, нарязани на кубчета
- 2 ч.л. листенца от прясна мащерка
- 4 моркова, нарязани на кубчета
- 2 с.л. магданоз, наситнен
За сервиране:
- Кисело мляко
- Орехови ядки
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера. Запържете лука до златисто.
- През това време залейте манатарките с 1.2 л вряща вода и сложете вегетата. Оставете ги да се накиснат.
- Прибавете печурките и чесъна при лука, заедно с картофите мащерката и морковите и ги запържете, докато гъбите покафенеят.
- Изсипете манатарките заедно с водата, в която са киснали в тенджерата и оставете супата да ври 20 мин.
- Накрая поръсете магданоза и подправете с черен пипер.
- Сервирайте супата в купички, сложете по две лъжици кисело мляко и малко орехови ядки във всяка, след което поднесете с пресен хляб.
ИЗБРАНО