Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изискано: С кои напитки да поднасяме ястията с гъби

Правилното комбиниране на храна и напитки е ключово за едно по-вкусно преживяване

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Като цяло, гъбите имат много изискан и землист вкус, който позволява гъвкави съчетания както с различни видове вино, така и с други напитки. Ето няколко отлични предложения по темата, представени според стила на ястието.

Кремообразни и маслени ястия (сметанов сос, ризото)

  • Бяло вино: "Шардоне" или "Совиньон блан" са отличен избор тук, тъй като придават лека киселинност на към цялостния вкус на една подобна вечеря.
  • Пенливи вина: Добавят свежест и контраст.

Пикантни и екзотични ястия (ястия в уок, тако)

  • Леко червено вино: "Пино ноар" или "Гаме" - тези вина балансират пикантността на подобен тип ястия.
  • Коктейли с джинджифил или лайм: Освежават вкуса на блюдата, без да притъпяват вкусовете им.
  • Студен зелен чай или комбуча: Придават леко ферментирала, но доста свежа нотка.

Запечени и карамелизирани ястия (брускети, гъби на скара, пилешки хапки)

  • Розе: Освежава и допълва землитите нотки на гъбите.
  • Тъмна бира (например портър или стаут): Съчетава се отлично с този вид гозби и допълва техния вкус.

Безалкохолни напитки

  • Домашна лимонада с розмарин или мащерка: Подчертава билковите аромати в гъбените ястия.
  • Минерална вода с резен лимон и краставица: Един много изчистен вкус, подходящ за по-леките специалитети с гъби.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: бяло вино краве масло бира червено вино краставици пилешко лимон готварска сметана джинджифил ориз гъби лайм брускети ризото зелен чай лимонада

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче