Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразно пилешко със спанак

Подходящо за цялото семейство

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 30 г масло
  • 240 г бейби спанак
  • 4 пилешки гърди, без кожа, нарязани напречно на ивици
  • 4 скилидки чесън, фино нарязани или настъргани
  • 200 мл готварска сметана с висока масленост
  • 40 г фино настърган пармезан
  • Сварен ориз или картофи за поднасяне (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете половината масло в голям тиган на среден огън и внимателно задушете спанака за около 2-3 минути, докато омекне. Разбъркайте, овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в цедка, за да се отцеди.
  2. Ако в тигана е останала течност, излейте я и го избършете с кухненска хартия. Разтопете останалото масло на същата температура, като го завъртите, за да покрие добре дъното.
  3. Запържете пилешкото за 1-2 минути, докато придобият златист цвят. Подправете на вкус. Добавете чесъна и гответе още 1 минута. Изсипете сметаната и оставете да къкри 15 минути, като разбърквате често, докато месото се сготви. Внимавайте сметаната да не завира.
  4. Добавете 30 г от сиренето и целия спанак, като предварително добре изстискате излишната течност. Оставете на слаб огън за още 5 минути, докато сиренето се разтопи и ястието се сгъсти. За да проверите дали пилешкото е готово, прободете най-дебелата част - соковете трябва да са бистри.
  5. Поръсете с останалото сирене и поднесете пилето с обилно количество сос, по желание с гарнитура от ориз или картофи.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън пилешко варене сотиране картофи готварска сметана ориз пармезан бейби спанак

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче