Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусна салата от калмари

Не преварявайте калмарите, за да не станат "гумени"

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г калмар, почистен
  • 4 яйца
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Магданоз, наситнен
  • 3 с.л. майонеза
  • 2 стръка пресен лук
  • 1-2 краставици

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се сваряват за 10 мин., изстудяват се и се нарязват на кубчета.
  2. Кипва се вода и в нея се сваряват почистените калмари за около 1 до 3 мин., след което се прехвърлят в купа със студена вода и лед.
  3. Подсушават се и се нарязват на много тънки ивички.
  4. Краставиците също се нарязват на лентички.
  5. Лукът се наситнява.
  6. Всичко се смесва в купа, заедно с яйцата и майонезата, разбърква се и се овкусява с наситнения магданоз, сол и черен пипер.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер пресен лук краставици варене салата яйца майонеза калмари

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче