Необходими продукти:
- 2 с.л. зехтин
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 150 г печурки, нарязани
- 150 г паста по избор
- 2 скилидки чесън, счукани
- 200 г нискомаслено крема сирене
- 15 г пармезан, настърган
- 120 г бейби спанак
- ½ ч.л. лют червен пипер на люспи (по избор)
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в средно голяма тенджера на умерен огън и запържете лука и гъбите за 10 минути, или докато омекнат и леко покафенеят. Междувременно сварете пастата според указанията на опаковката.
- Добавете чесъна към гъбите в тигана и гответе още 2 минути. Сипете крем фреша и пармезана, разбъркайте, за да се смесят, след което добавете бейби спанака. Заделете настрана.
- Свалете пастата от котлона и отцедете, като запазите 25 мл от водата. Объркайте пастата в кремообразния гъбен сос, върнете на котлона и гответе на слаб огън, докато спанакът омекне, около 5 минути. Добавете достатъчно от запазената вода, за да се разреди леко сосът. Овкусете с черен пипер и поръсете с люспи чили, ако желаете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО