Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кремообразна паста с гъби и спанак

Подходяща за цялото семейство

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 150 г печурки, нарязани
  • 150 г паста по избор
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 200 г нискомаслено крема сирене
  • 15 г пармезан, настърган
  • 120 г бейби спанак
  • ½ ч.л. лют червен пипер на люспи (по избор)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в средно голяма тенджера на умерен огън и запържете лука и гъбите за 10 минути, или докато омекнат и леко покафенеят. Междувременно сварете пастата според указанията на опаковката.
  2. Добавете чесъна към гъбите в тигана и гответе още 2 минути. Сипете крем фреша и пармезана, разбъркайте, за да се смесят, след което добавете бейби спанака. Заделете настрана.
  3. Свалете пастата от котлона и отцедете, като запазите 25 мл от водата. Объркайте пастата в кремообразния гъбен сос, върнете на котлона и гответе на слаб огън, докато спанакът омекне, около 5 минути. Добавете достатъчно от запазената вода, за да се разреди леко сосът. Овкусете с черен пипер и поръсете с люспи чили, ако желаете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук крема сирене паста спанак гъби пармезан лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче