Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кюфтета от тиквички и кашкавал

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 2 картофа
  • 3 тиквички
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 с.л. брашно
  • Келтска или обикновена сол
  • 30 г кашкавал

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Тиквичките се облеват и се настъргват на ситната част на рендето. Слагат се в купа и се посоляват. Оставят се да преседят така за 10 мин. Изстискват се с ръка да си пуснат водата.
  2. Същото се прави и с картофите.
  3. Кашкаватлът също се минава през ренде.
  4. Всичко това се слага в купа, добавят се яйцата и брашното и се омесва сместа за кюфтетата.
  5. Оформят се кюфтета и се пържат на добре загрят тиган с 1 пръст мазнина на дъното.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин пържене тиган картофи яйца тиквички бяло брашно кашкавал келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче