Пилешкото - едно от най-любимите меса, особено на децата. Предимствата му са, че се готви лесно, не изисква особена предварителна подготовка и се съчетава с разнообразни гарнитури.
Когато купувате пилешко, на първо място е важно да търсите такова с доказан произход. Дали е качествено може да се разбере най-вече от мириса, цвета и кожата му. Тя трябва да е светлорозова, а кожата - леко влажна и с жълтеникав цвят. Когато месото започне да се разваля, то сивее.
Имайте предвид, че суровото охладено пилешко е добре да се готви до 2 дни след датата на опаковане, отпечатана на етикета.
Все още съществуват спорове дали този вид месо има нужда от предварително мариноване. В крайна сметка няма да му навредите, ако решите да го овкусите. За целта направете лесна смес от олио, чесън, подправки и доза киселинност, които ще омекотят пилешкото и ще му дадат невероятен аромат. Приберете го в хладилника до 3-4 часа, за да предотвратите размножаването на бактерии. След което пристъпете към готвенето му.
А след тези няколко полезни съвети, ето и чудесни рецепти, с които да си похапнете вкусно пилешко.