Необходими продукти:
- 2 пилешки гърди, разрязани на две през средата
- 2 яйца, разбити
- 75 г галета
- 75 г пармезан, настърган на ситно
- 1 с.л. зехтин
- 2 скилидки чесън, смачкани
- Около 350 мл пасирани домати
- 1 ч.л. захар
- 1 ч.л. сух риган
- Половин топка моцарела, накъсана
Начин на приготвяне:
- Сложете четирите парчета пилешко между две парчета пергаментова хартия и ги начукайте внимателно, докато станат с дебелината на монета от 2 лв.
- Смесете галетата с половината от настъргания пармезан, след което потопете всяко парче месо в яйцата и галетата. Оставете настрани.
- Направете соса като загреете едната с.л. зехтин и в него запържите чесъна за около минута.
- Прибавете доматите, захарта и ригана. Подправете с малко сол и черен пипер на вкус и оставете да ври за 5-10 мин.
- Включете фурната на програма "грил" и изпечете пилето за 5 мин. от всяка страна.
- Изсипете готовия сос в неголяма тава. Отгоре сложете пилето и върху него разпределете моцарелата и останалия пармезан.
- Печете отново на програма "грил" във фурната за 3-4 мин., или докато сирената се разтопят и сосът заври.
- Поднесете пилето със салата или сварена паста.
ИЗБРАНО