Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Невъобразимо вкусно пилешко с пармезан

Поднесете със салата или сварена паста

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 пилешки гърди, разрязани на две през средата
  • 2 яйца, разбити
  • 75 г галета
  • 75 г пармезан, настърган на ситно
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • Около 350 мл пасирани домати
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сух риган
  • Половин топка моцарела, накъсана

Начин на приготвяне:

  1. Сложете четирите парчета пилешко между две парчета пергаментова хартия и ги начукайте внимателно, докато станат с дебелината на монета от 2 лв.
  2. Смесете галетата с половината от настъргания пармезан, след което потопете всяко парче месо в яйцата и галетата. Оставете настрани.
  3. Направете соса като загреете едната с.л. зехтин и в него запържите чесъна за около минута.
  4. Прибавете доматите, захарта и ригана. Подправете с малко сол и черен пипер на вкус и оставете да ври за 5-10 мин.
  5. Включете фурната на програма "грил" и изпечете пилето за 5 мин. от всяка страна.
  6. Изсипете готовия сос в неголяма тава. Отгоре сложете пилето и върху него разпределете моцарелата и останалия пармезан.
  7. Печете отново на програма "грил" във фурната за 3-4 мин., или докато сирената се разтопят и сосът заври.
  8. Поднесете пилето със салата или сварена паста.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън домати пилешко риган яйца бяла захар моцарела пармезан галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче