Необходими продукти:
- 2 ч.л олио
- 1 голяма червена чушка, разполовена по дължина, почистена от семките и нарязана на дебели ивици
- 1 ч.л. семена от кимион
- 2-3 ч.л. лют червен пипер на прах, по желание. Заменете го със сладък, ако искате
- 400 г консерва черен боб
- 200 г консерва сладка царевица, отцедена
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 голяма скилидка чесън, настъргана на ситно
- 220 г варен пълнозърнест ориз или друг
- 300 г сготвено пилешко, нарязано или накъсано
- Няколко стръка пресен кориандър, нарязани
- 2 бр. малко авокадо, с махната костилка, обелени и нарязани на четвъртинки
- 1 лайм, изцеден
- 4 големи пълнозърнести тортили
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие и гответе чушката, покрита с капак, за 10 минути на слаб огън, докато омекне и леко се запече.
- Междувременно в сух тиган запържете подправките на слаб огън за 2-3 минути, докато освободят ароматите си, след което добавете боба, заедно с течността от консервата, сладката царевица, доматеното пюре и чесъна.
- Разбъркайте добре и увеличете котлона до среден, така че сместа да заври, след това прибавете ориза, пилето и кориандъра. Гответе 3-4 минути.
- Сложете авокадото в купа със сока от лайм.
- Поставете тортилите върху дъска за рязане. В центъра разпределете ориза, като оставите място от двете страни на тортилата.
- Отгоре сложете чушките и авокадото, след това сгънете тортилите от всеки край, за да покриете плънката, и навийте стегнато руло.
- Сложете ги в тигана, в който сте готвили чушките, с краищата надолу, и запържете леко от всяка страна на слаб огън, за да се запекат леко, около 2-3 минути.