Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бьоф строганов с пилешко и картофено пюре

Класическото френско ястие се прави с телешко месо, но тази негова версия е по-лека и пълна с протеини

15’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. зехтин
  • 4 пилешки гърди, нарязани на парчета
  • 2 глави лук, нарязани на ситно
  • 4 скилидки чесън, смачкани
  • 1 с.л. червен пипер
  • 400 мл пилешки бульон
  • 4 ч.л. дижонска горчица
  • 2 с.л. сос "Уорчестър"
  • 200 г заквасена сметана
  • Голяма шепа магданоз, накълцан
  • Картофено пюре, за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. В половината зехтин запържете пилешкото на умерен огън, докато придобие златист цвят. Овкусете със сол и черен пипер, след което го преместете в чиния и го покрийте.
  2. Загрейте останалия зехтин и намалете температурата на котлона до средна. Запържете лука до златисто и към него прибавете червения пипер и чесъна. Гответе за минута, а след това изсипете бульона, горчицата и соса "Уорчестър".
  3. Сложете пилешкото, заедно със соса, който ще е пуснало в чинията, и оставете ястието да къкри за 6-8 минути, докато бульонът се редуцира и месото се сготви.
  4. Намалете котлона на слаба степен и чак тогава прибавете заквасената сметана. Трябва да се получи кремообразен сос.
  5. Поръсете с магданоза и сервирайте ястието в компанията на две топки картофено пюре.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън червен пипер горчица лук пилешко пресен магданоз пилешки бульон картофи заквасена сметана сос "Уорчестър"

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче