Необходими продукти:
- 30 г масло
- 240 г бейби спанак
- 4 пилешки гърди
- 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 200 мл сметана
- 40 г пармезан, настърган на ситно
- Няколко сушени домата, нарязани
Начин на приготвяне:
- Разтопете половината от маслото в тиган на средна температура и сотирайте спанака за 2-3 минути. Подправете го със сол, след което го извадете в гевгир, за да се отцеди.
- Забършете тигана и разтопете останалата част от маслото отново на средна температура. Сложете пилешките гърди и ги запечатайте до златисто. Овкусете ги със сол и черен пипер.
- Прибавете чесъна и го запържете за около минута. Налейте сметаната.
- Нека ястието къкри за 15 мин. като внимавате сметаната да не заври.
- Сложете 30 г от пармезана, след което спанака и сушените домати. Оставете да къкри още 5 мин., докато сиренето се разтопи и пилето се сготви напълно.
- Сервирайте с гарнитура от сварен ориз или сотирани картофи.
ИЗБРАНО