Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешко филе с кремообразен сос от спанак и сушени домати

Изключително вкусно и засищащо

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 30 г масло
  • 240 г бейби спанак
  • 4 пилешки гърди
  • 4 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 200 мл сметана
  • 40 г пармезан, настърган на ситно
  • Няколко сушени домата, нарязани

Начин на приготвяне:

  1. Разтопете половината от маслото в тиган на средна температура и сотирайте спанака за 2-3 минути. Подправете го със сол, след което го извадете в гевгир, за да се отцеди.
  2. Забършете тигана и разтопете останалата част от маслото отново на средна температура. Сложете пилешките гърди и ги запечатайте до златисто. Овкусете ги със сол и черен пипер.
  3. Прибавете чесъна и го запържете за около минута. Налейте сметаната.
  4. Нека ястието къкри за 15 мин. като внимавате сметаната да не заври.
  5. Сложете 30 г от пармезана, след което спанака и сушените домати. Оставете да къкри още 5 мин., докато сиренето се разтопи и пилето се сготви напълно.
  6. Сервирайте с гарнитура от сварен ориз или сотирани картофи.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън пилешко готварска сметана пармезан бейби спанак сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче