Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бъркани яйца с гъби и пилешко, но по-така

Заситете глада си бързо и лесно

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 150 г пилешко месо
  • 1 малка глава лук, нарязан на тънки полумесеци
  • 40 г гъби, нарязани
  • 40 г грах
  • Щипка бял или черен пипер
  • 4 яйца, разбити

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте уок или по-дълбок тиган на силен огън.
  2. След като олиото загрее, сложете пилешкото и когато започне да покафенява, добавете лука и гответе 1-2 мин. като разбърквате непрекъснато.
  3. Прибавете гъбите и разбъркайте отново. Щом започнат да омекват, сложете граха и овкусете с пипера и сол. Накрая изсипете яйцата, раздрусайте тигана и когато започнат да се стягат, объркайте ги с останалите продукти в съда.
  4. Сервирайте с щедра щипка накълцан магданоз.

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио лук пилешко яйца гъби грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче