Уикендът е тук и се очертава студен и дъждовен. В тези дни едно от най-подходящите занимания е да се развихрите в кухнята и да приготвите храна за любимите си хора.
Пилешкото е универсално месо и без съмнение любимо на децата. То може да бъде приготвено по всевъзможни начини, затова решихме да ви предложим няколко интересни варианти, с които да експериментирате.
Ето кои са те.
Пилешки филенца в сметаново-чеснов сос
Кой не обича пилешки филенца, особено поляти с ароматен сос. Чесънът е истински приятел на този вид месо, така че не се скъпете в количеството му. Поднесете ястието върху канапе от варения ориз и задушения зелен фасул.
Пиле "Аматричана"
Името идва от рецепта за паста със същото име. Приготвя се много лесно, а продуктите не са никак сложни за откриване.
Пикантна пилешка яхния със спанак и сладък картоф
В тази рецепта ще трябва да приготвите една пикантна паста от лук, люта чушка, червен пипер, джинджифил, консервирани домати и лимон. Всички съставки се блендират до получаването на ароматна смес, която след това се слага при пилешкото месо, докато се запържи. Резултатът е повече от чудесен.
Лепкави пилешки бутчета
Те са лепкави, защото в маринатата има мед. Благодарение на него месото става с много фин сладникав аромат, а в комбинация с чесъна и соевия сос, вкусът се издига поне две нива нагоре по кулинарната стълбица.
Пиле по ловджийски
Страхотна рецепта за почивните дни. Когато е готово, начупете пилето на едри късове и го наредете върху голяма дъска за сервиране. До него поставете купа със соса от тигана, както и още една с картофено пюре, полято с пчелен мед и поръсено с малко мащерка.
Пилешки хапки без пържене
Най-любимото нещо на малчуганите. В тази рецепта ще разберете как да приготвите също толкова сочни пилешки хапки, без да се налага да плуват в мазнина. Не забравяйте да спретнете и някой вкусен дип към тях.