Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки хапки без пържене

Поднесете ги с любима гарнитура или дип

20’ Подготовка
10’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 400 г пилешки гърди без кост
  • 4 с.л. обикновено брашно
  • 1 яйце, леко разбито
  • 115 г галета
  • 2 с.л. олио

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете пилешките гърди на хапки. Подредете ги върху слой хартия за печене, след което ги покрийте с друг. Вземете точилка и минете внимателно през тях, докато станат с дебелина 2-3 мм.
  2. Загрейте фурната на 220 градуса или на 200 градуса с вентилатор, и леко намаслете две тави за печене.
  3. Изсипете брашното върху чиния и смесете с щипка сол. Разбитото яйце трябва да е в купа, галетата също.
  4. Всяка пилешка хапка потопете в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Сложете вече панираното парченце месо в тавата. Направете така и с всички останали.
  5. Печете хапките за 10-15 мин., като в средата на времето ги обърнете от другата страна.
  6. Сервирайте хапките с пържени картофки, пюре, зелена салата или друга любима гарнитура. Поднесете с тях дипове и разядки. Ето някои предложения:

 

Дайте оценка:

Тагове: олио пилешко яйца бяло брашно галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче