Необходими продукти:
- 400 г пилешки гърди без кост
- 4 с.л. обикновено брашно
- 1 яйце, леко разбито
- 115 г галета
- 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
- Нарежете пилешките гърди на хапки. Подредете ги върху слой хартия за печене, след което ги покрийте с друг. Вземете точилка и минете внимателно през тях, докато станат с дебелина 2-3 мм.
- Загрейте фурната на 220 градуса или на 200 градуса с вентилатор, и леко намаслете две тави за печене.
- Изсипете брашното върху чиния и смесете с щипка сол. Разбитото яйце трябва да е в купа, галетата също.
- Всяка пилешка хапка потопете в брашното, след това в яйцето и накрая в галетата. Сложете вече панираното парченце месо в тавата. Направете така и с всички останали.
- Печете хапките за 10-15 мин., като в средата на времето ги обърнете от другата страна.
- Сервирайте хапките с пържени картофки, пюре, зелена салата или друга любима гарнитура. Поднесете с тях дипове и разядки. Ето някои предложения: