Необходими продукти:
- 3 сладки картофа, нарязани на кубчета
- 190 г спанак
- 1 с.л. олио
- 8 пилешки бутчета, обезкостени и почистени от кожата
- 500 мл пилешки бульон
За пикантната паста:
- 2 глави лук, нарязани
- 1 люта чушка, нарязана
- 1 ч.л. червен пипер
- Парче джинджифил с големината на палец, настъргано
- 400 г консервирани домати
- 1 малък лимон, почистен от семките и нарязан
За сервиране:
- Тиквени семки, запечени на сух тиган
- Хрупкав хляб
Начин на приготвяне:
- Сложете сладките картофи в голяма тенджера, залейте ги с вряла вода и ги оставете да се варят 10 мин. на силен огън.
- Междувременно, поставете всички съставки за лютата паста в блендер или кухненски робот и блендирайте до получаването на гладка смес. Оставете настрана.
- Спанака сложете в гевгир в мивката и го залейте с врялата вода от сладките картофи. Така хем ще ги отцедите, хем ще попарите листата на спанака.
- Върнете тенджерата на котлона, след това добавете олиото, в него сипете лютата паста, а след 5 мин. и пилето. Запържете за 10 мин., докато месото започне да се оцветява. Залейте с бульона, оставете да заври и нека къкри 10 мин. Разбърквайте от време на време.
- Проверете дали пилето се е сготвило като разрежете парче от него. Не трябва да има следи от розово месо.
- Подправете с черен пипер. Добавете сладкия картоф и нека яхнията къкри 5 мин. През това време нарежете спанака на едро и го сложете в яденето.
- Сервирайте в подходящи чинии, а отгоре поръсете тиквените семки. Поднесете с хрупкав хляб.