Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лепкави пилешки бутчета

Бърза вечеря за заети хора

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Пилешките бутчета могат лесно да се превърнат в героя на вечерта. Евтини и лесни рецепти като тази, която ще ви предложим днес, ще ви спасят, ако сте закъсали с идеите за вечеря.

Медено-чесновия сос към тях качва вкуса им на друго ниво, цялостното им готвене във фурната ще ви спести време, което да използвате за приготвянето на гарнитура (пухкав ориз басмати не е никак лоша идея).

Не пропускайте да си сготвите тези лепкави пилешки бутчета.

Необходими продукти:

  • 6 скилидки чесън, направени на паста
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. мед
  • 1 с.л. олио
  • 8 пилешки бутчета с кожата

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Смесете соевия сос, меда, олиото и чесъна. Разбъркайте добре и с готовата марината залейте бутчетата. Ако имате време, оставете ги да се мариноват за час, но ако нямате, не се притеснявайте, пак ще станат вкусни.
  3. Сложете пилето с кожата нагоре в тава заедно с маринатата. Гответе за 45 мин., докато кожата стане хрупкава, а сосът - лепкав.
  4. Сервирайте с гарнитура от ориз басмати.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио пилешко мед соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче