Пилешките бутчета могат лесно да се превърнат в героя на вечерта. Евтини и лесни рецепти като тази, която ще ви предложим днес, ще ви спасят, ако сте закъсали с идеите за вечеря.
Медено-чесновия сос към тях качва вкуса им на друго ниво, цялостното им готвене във фурната ще ви спести време, което да използвате за приготвянето на гарнитура (пухкав ориз басмати не е никак лоша идея).
Не пропускайте да си сготвите тези лепкави пилешки бутчета.
Необходими продукти:
- 6 скилидки чесън, направени на паста
- 3 с.л. соев сос
- 3 с.л. мед
- 1 с.л. олио
- 8 пилешки бутчета с кожата
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Смесете соевия сос, меда, олиото и чесъна. Разбъркайте добре и с готовата марината залейте бутчетата. Ако имате време, оставете ги да се мариноват за час, но ако нямате, не се притеснявайте, пак ще станат вкусни.
- Сложете пилето с кожата нагоре в тава заедно с маринатата. Гответе за 45 мин., докато кожата стане хрупкава, а сосът - лепкав.
- Сервирайте с гарнитура от ориз басмати.
ИЗБРАНО