Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешки филенца в сметаново-чеснов сос

Поднесете върху пухкав ориз

10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 средно големи пилешки гърди, нарязани на едри парчета
  • 75 г брашно
  • 2 с.л. зехтин или олио
  • 50 г масло
  • 10-15 малки скилидки чесън, почистени
  • 250 мл пилешки бульон
  • 100 мл сметана за готвене
  • 30 грама пармезан, ситно настърган
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Малка връзка магданоз или копър, нарязани на ситно (по желание)
  • Варен ориз и задушен зелен фасул, за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Сложете пилешкото месо в купа и го поръсете с брашното. Подправете със сол и черен пипер, след което разбъркайте добре с ръце.
  2. Загрейте олиото/зехтина в тиган на среден до силен огън и запържете пилешките гърди, като преди да ги сложите в мазнината, отупайте ги от излишното брашно. Пържете за 1-2 мин., докато месото стане леко златисто.
  3. Намалете малко котлона, до средна степен, след което сложете маслото. Пуснете в тигана и целите скилидки чесън. Гответе 5 мин., докато и чесънът придобие златист цвят. Не забравяйте да разбърквате периодично.
  4. Налейте бульона и го оставете да къкри 10 мин. Чесънът трябва да омекне. Добавете сметаната и пармезана и гответе още 5 мин., докато сосът се сгъсти леко. По желание, поръсете с наситнения магданоз или копър.
  5. Поднесете ястието върху канапе от варения ориз и задушения зелен фасул.

Съвет: Ако искате да разберете как да си приготвите пухкав ориз лесно и без да се затруднявате с точни мерки, вижте текста:

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън сол черен пипер олио пилешко пресен магданоз пресен копър пилешки бульон готварска сметана зелен фасул ориз пармезан