Рецептата е вдъхновена от класическата паста "Аматричана".
Необходими продукти:
- 1 чушка червено чили
- 3 с.л. доматено пюре
- 3 с.л. зехтин
- 3 скилидки чесън
- 8 пилешки бутчета без кожата
- 500 г дребни картофи
- 4 стръка мащерка
- 140 г бекон или панчета
- 400 г чери домати, разполовени
- Зелена салата и пресен хляб за сервиране
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 200 градуса.
- Разполовете чилито, махнете семките му и отстранете дръжката. Сложете я в чопър заедно с доматеното пюре, зехтина и чесъна. Разбийте, докато стане на паста, след което с нея намажете пилешкото.
- Сложете месото, картофите и чери доматите в достатъчно голяма тава, така че да са на един пласт. Посолете и подправете с черен пипер, след което разбъркайте всичко добре с ръце. Сложете стръкчетата мащерка и печете 30 мин.
- Накрая прибавете бекона и запечете за още 15 мин. до готовност.
- Сервирайте със зелена салата и пресен хляб.