Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пиле "Аматричана"

По-лесно, отколкото си мислите

15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Рецептата е вдъхновена от класическата паста "Аматричана".

Необходими продукти:

  • 1 чушка червено чили
  • 3 с.л. доматено пюре
  • 3 с.л. зехтин
  • 3 скилидки чесън
  • 8 пилешки бутчета без кожата
  • 500 г дребни картофи
  • 4 стръка мащерка
  • 140 г бекон или панчета
  • 400 г чери домати, разполовени
  • Зелена салата и пресен хляб за сервиране

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 200 градуса.
  2. Разполовете чилито, махнете семките му и отстранете дръжката. Сложете я в чопър заедно с доматеното пюре, зехтина и чесъна. Разбийте, докато стане на паста, след което с нея намажете пилешкото.
  3. Сложете месото, картофите и чери доматите в достатъчно голяма тава, така че да са на един пласт. Посолете и подправете с черен пипер, след което разбъркайте всичко добре с ръце. Сложете стръкчетата мащерка и печете 30 мин.
  4. Накрая прибавете бекона и запечете за още 15 мин. до готовност.
  5. Сервирайте със зелена салата и пресен хляб.

Дайте оценка:

Тагове: чесън чери домати пилешко чили прясна мащерка картофи доматено пюре

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче