Колкото и лесно да изглежда, приготвянето на яйца си е истинско изкуство. За да се получат по перфектния начин, независимо дали говорим за бъркани или пържени, човек трябва да е боравил дълго с тигана и да е развил усет към вида на яйцата.
Омлетът обаче може би остава едно от най-сложните ястия с тях. Ако не сте добри специалисти в кухнята, може или да го пресготвите, от което ще стане сух и труден за преглъщане, или да го оставите суров и да се разтече в чинията. Но най-голямата драма остава обръщането на омлета. Тази задача е разпиляла множество умения по пода в кухнята, затова решихме да ви кажем наистина лесен начин, с който да го сготвите идеално и от другата страна.
Да започнем от самото начало
Разбийте яйцата с вилица или с телена бъркалка. Овкусете ги със сол и черен пипер. Сега трябва да загреете бучка масло в тиган с незалепващо покритие, да изсипете яйцата и да изчакате да се изпържат до златисто. Сега идва моментът с техниката.
За да обърнете омлета без да се разхвърчи из цялата кухня, вземете чиния с по-голям диаметър от тигана, който използвате. Минете краищата му с шпатула. Така ще го отлепите от нагорещения съд.
Захлупете тигана с чинията и го обърнете, за да остане омлетът в нея. Сега го плъзнете внимателно обратно в тигана и воала! Кухнята ви остана чиста, а вие ще ядете цял и перфектно сготвен от двете страни омлет.
Ако искате да се развихрите, след като разбрахте най-лесната техника за обръщане на омлет, предлагаме ви да пробвате тези няколко рецепти.