Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Бърз пилешки омлет

Изпробвайте тази вкусна вариация на класическата рецепта

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 белтъка, от средни яйца
  • 60 г пилешки гърди
  • ¼ зелена чушка
  • 50 г гъби, консервирани
  • 40 г сирене, натрошено
  • 2 с.л. зехтин
  • сол
  • черен пипер
  • чери домати - 1-2 бр.
  • рукола за украса

Начин на приготвяне:

  1. Поставете един тиган на силен огън и добавете 1 с.л. зехтин.
  2. Чушката се нарязва на ситно и се добавя в тигана.
  3. Нарежете месото на тънки ивици и го прехвърлете в тавата.
  4. Добавете гъбите, разбъркайте ги и ги задушете за 4-5 мин. до приятно златисто.
  5. Поръсете ги с черен пипер и ги прехвърлете в една чиния.
  6. Добавете още 1 с.л. зехтин в тигана, така че да се разпредели по цялото дъно и добавете белтъците.
  7. Подправете със сол и черен пипер.
  8. Пържете ги за 1-2 минути, като със силиконова шпатула бутнете сместа, която е по краищата към центъра на тигана.
  9. Добавете продуктите за плънката и натрошеното сирене.
  10. Сгънете омлета наполовина с шпатула и го оформете като полумесец.
  11. Свалете тигана от котлона и оставете омлета за 2-3 минути, докато сиренето се поразтопи.
  12. Прехвърлете ястието в чиния и сервирайте с украса от рукола и чери домати.

 

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер рукола чери домати пилешко яйца чушки краве сирене гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче