Необходими продукти:
- 6 белтъка, от средни яйца
- 60 г пилешки гърди
- ¼ зелена чушка
- 50 г гъби, консервирани
- 40 г сирене, натрошено
- 2 с.л. зехтин
- сол
- черен пипер
- чери домати - 1-2 бр.
- рукола за украса
Начин на приготвяне:
- Поставете един тиган на силен огън и добавете 1 с.л. зехтин.
- Чушката се нарязва на ситно и се добавя в тигана.
- Нарежете месото на тънки ивици и го прехвърлете в тавата.
- Добавете гъбите, разбъркайте ги и ги задушете за 4-5 мин. до приятно златисто.
- Поръсете ги с черен пипер и ги прехвърлете в една чиния.
- Добавете още 1 с.л. зехтин в тигана, така че да се разпредели по цялото дъно и добавете белтъците.
- Подправете със сол и черен пипер.
- Пържете ги за 1-2 минути, като със силиконова шпатула бутнете сместа, която е по краищата към центъра на тигана.
- Добавете продуктите за плънката и натрошеното сирене.
- Сгънете омлета наполовина с шпатула и го оформете като полумесец.
- Свалете тигана от котлона и оставете омлета за 2-3 минути, докато сиренето се поразтопи.
- Прехвърлете ястието в чиния и сервирайте с украса от рукола и чери домати.
ИЗБРАНО