Астрологията може да бъде изненадващо добър съветник по кулинарните въпроси. Всяка зодия има свои уникални характеристики и предпочитания, които могат да бъдат забелязани и в избора на ястия.
Овен (21 март - 19 април)
Овните обичат динамиката и разнообразието. За тях идеалното ястие е нещо пикантно и даващо енергия, като тако с лют сос или пилешки крилца с барбекю сос. Те също така харесват екзотични вкусове и нови кулинарни преживявания.
Телец (20 април - 20 май)
Телците ценят комфорта и удоволствието от храната. За тях най-добрите ястия са тези, които предлагат уют и наслада, като например домашно приготвена лазаня или вкусно ризото с гъби и сметана. Представителите на тази зодия доста си падат по най-различни сладкиши и десерти.
Близнаци (21 май - 20 юни)
Близнаците са любопитни и винаги търсят новото и интересното. Подходящи тук са леките и свежи ястия като салати с различни видове зеленчуци и плодове, суши или тапас. Те обичат да опитват по малко от всичко.
Рак (21 юни - 22 юли)
Раците са чувствителни и емоционални, затова предпочитат домашната кухня и традиционните ястия. Супа топчета, мусака или пълнени чушки са идеалните гозби за тях. С охота си похапват морски дарове и риба.
Лъв (23 юли - 22 август)
Лъвовете са пословични с афинитета си към лукса и вниманието. За тях перфектното ястие трябва да бъде впечатляващо и елегантно. Стек с червено вино, паста с трюфели или шоколадов десерт са отлични избори. Много обичат да организират празнични вечери.
Дева (23 август - 22 септември)
Девите са практични и здравословно ориентирани. За тях най-подходящите ястия са тези, които са питателни и балансирани. Салати с киноа, печено пилешко филе или вегетариански бургери са чудесни решения за тяхното меню. Никога не отказват смутита и фрешове.
Везни (23 септември - 22 октомври)
Везните ценят хармонията и красотата във всичко, включително и в храната. За тях перфектното ястие е красиво поднесено и деликатно на вкус. Паста карбонара, крем брюле или плодова торта са отличен избор. Готвенето с приятели им доставя огромна наслада.
Скорпион (23 октомври - 21 ноември)
Скорпионите са страстни и интензивни, затова те предпочитат силни и богати вкусове. Ястия като чили кон карне, пикантно къри или шоколад с високо съдържание на какао са идеални за тях. Те също така обичат да експериментират с нови и екзотични съставки.
Стрелец (22 ноември - 21 декември)
Стрелците са приключенски настроени и обичат да пътуват. За тях най-добрите ястия са тези, които ги отвеждат на кулинарно пътешествие. Такос, индийско къри или тайландска супа "Том Юм" са отлични избори. Обичат да опитват местни специалитети, когато пътуват.
Козирог (22 декември - 19 януари)
Козирозите са амбициозни и дисциплинирани, затова и предпочитат класически гозби и изпитани рецепти. Печено агнешко, картофена супа или спагети болонезе са идеални за тях. Често планират менюто си предварително и следват рецептите "до запетайката". Могат да ви сготвят най-вкусната пържола, овкусена само със сол и черен пипер.
Водолей (20 януари - 18 февруари)
Водолеите са иновативни и нестандартни, затова те обичат да опитват нови и необичайни ястия. Телешки стек с броколи, спагети болонезе и баница - все храни, които няма да откажат. Забавляват се, когато създават свои собствени рецепти.
Риби (19 февруари - 20 март)
Рибите са мечтателни и романтични, затова предпочитат деликатни и ароматни ястия. Морски дарове като скариди или миди, както и риба на пара са идеални за тях. Често готвят с много билки и подправки.