Необходими продукти:
- 3 патладжана
- 1/2 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- Зехтин
- 1 с.л. лимонов сок
- Сол и черен пипер на вкус
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Лукът се обелва, а патладжаните се набождат с вилица на няколко места.
- Тези два зеленчука се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 мин.
- Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът се наситнява.
- В дълбока купа се смесват наситнените чесън и магданоз, добавя се зехтин и всичко се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер.
- Прибавят се лукът и патладжаните. Изсипва се лимонов сок.
- Следва повторно разбъркване.
- Получената закуска се разпределя в 3 купи, които могат да се поднесат веднага или да се оставят за 2 часа в хладилника.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО