Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Разядка от запечени патладжани, лук и подправки

Лесна за приготвяне и полезна

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
35’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 патладжана
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • Зехтин
  • 1 с.л. лимонов сок
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Лукът се обелва, а патладжаните се набождат с вилица на няколко места.
  2. Тези два зеленчука се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 мин.
  3. Патладжаните се обелват и се нарязват на кубчета, а лукът се наситнява.
  4. В дълбока купа се смесват наситнените чесън и магданоз, добавя се зехтин и всичко се разбърква и се овкусява със сол и черен пипер.
  5. Прибавят се лукът и патладжаните. Изсипва се лимонов сок.
  6. Следва повторно разбъркване.
  7. Получената закуска се разпределя в 3 купи, които могат да се поднесат веднага или да се оставят за 2 часа в хладилника.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън магданоз печене тава лимонов сок патладжан кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче