Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чеснови свински пържоли с ябълково чътни

Нестандартен, но много изкусителен специалитет

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
60’ Подготовка
30’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 свински пържоли
  • Зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • Ябълков оцет
  • Сол и черен пипер
  • 1/2 с.л. краве масло

Начин на притогвяне:

  1. Начукайте пържолите от двете страни и ги овкусете със сол и черен пипер.
  2. Направете смес от 4 с.л. зехтин, 2 с.л. ябълков оцет, още сол и черен пипер. Добавете пресованият чесън и разбъркайте. Оваляйте пържолите в сместа и ги оставете да се мариноват между 1 и 6 часа, като покриете съда с алуминиево фолио.
  3. През това време си подгответе ябълковото чътни по рецептата, показана по-горе.
  4. Загрейте един тиган на силен огън и запържете всяка пържола за по 3 мин. на страна, като на всяко обръщане ги намазвайте с малко краве масло.
  5. Изпечете ги в предварително загрята на 180 гаруса фурна за около 20 мин.
  6. Сервирайте месото, полято с няколко лъжици от ябълковото чътни.

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер свинско ябълков оцет

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче