Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тост от лаваш и кашкавал

Семпла и питателна закуска за двама

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 питки лаваш
  • 80 г настърган кашкавал
  • 1 с.л. краве масло
  • 1 с.л. наситнен пресен магданоз
  • Черен пипер, на вкус

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Питките се поставят на плота и в тях се разпределят кашкавалът и магданозът. Поръсва се и черен пипер на око.
  2. Върху всеки лаваш се слага и малка бучка краве масло.
  3. Питките се загъват "на палачинка" и се пресоват в грил за тостове, докато кашкавалът се разтече.
  4. Ако такъв не е наличен, могат да се пуснат в предварително загрята на 200 градуса фурна до разтопяване на кашкавала.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло магданоз печене кашкавал лаваш

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче