Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в две стъпки: Как се прави шоколадов сос

Бързо, лесно и много вкусно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
2’ Подготовка
10’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Използвани кухненски пособия:

  • Касерола
  • Дървена или пластмасова лопатка

Необходими продукти:

  • Шоколад
  • Готварска сметана
  • Царевичен сироп (може да се замени със захарен сироп)

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Касеролата се слага на умерен огън и в нея се изсипват парченцата шоколад, както и сиропът. Те трябва да се сварят за 4-5 мин. при неспирно разбъркване.
  2. Съдът се сваля от огъня и отново при постоянно бъркане постепенно се налива течната сметана.

Дайте оценка:

Тагове: варене тенджера готварска сметана млечен шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче