Необходими продукти:
- 2 бр пилешки гърди
- 4 филийки бял хляб
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 125 мл прясно мляко
- 1 ч.л. кимион
- 300 г орехи, натрошени
- 50 мл краве масло
- Сол и черен пипер на вкус
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Пилешкото се сварява за около 20 мин. и се нарязва на дребни парченца.
- В загрят тиган на умерен огън се разтопява маслото и в него се задушава наситненият кромид лук.
- Добавят се натрошените орехи, чесънът и натрошеният хляб, като предварително му се маха кората. Всичко се разбърква и се оставя да се позапържи за 3 мин.
- Добавят се млякото и около 1 ч.ч. от бульона, в който е било сварено месото.
- Идва ред на кимиона, солта и черния пипер.
- Накрая се изсипва и пилешкото. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.
- Пилето по черкезки се поднася върху малко разтопено краве масло и се украсява с орехи.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО