Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По оригинална рецепта: Пиле по черкезки

Легендарен специалитет за няма и половин час

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 бр пилешки гърди
  • 4 филийки бял хляб
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 125 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. кимион
  • 300 г орехи, натрошени
  • 50 мл краве масло
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Пилешкото се сварява за около 20 мин. и се нарязва на дребни парченца.
  2. В загрят тиган на умерен огън се разтопява маслото и в него се задушава наситненият кромид лук.
  3. Добавят се натрошените орехи, чесънът и натрошеният хляб, като предварително му се маха кората. Всичко се разбърква и се оставя да се позапържи за 3 мин.
  4. Добавят се млякото и около 1 ч.ч. от бульона, в който е било сварено месото.
  5. Идва ред на кимиона, солта и черния пипер.
  6. Накрая се изсипва и пилешкото. Ястието се разбърква и се сваля от огъня.
  7. Пилето по черкезки се поднася върху малко разтопено краве масло и се украсява с орехи.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън черен пипер пилешко пържене тиган прясно мляко хляб орехи кимион кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче