Варената царевица е една вечна лятна кулинарна класика, която може да стане изненадващо по-вкусна с няколко прости трика. Ето и няколко много оригинални идеи по темата:
Масло и сол: Най-лесният начин да подобрите вкуса на варената царевица е като я намажете с масло и поръсите със сол. Тези продукти могат да се добавят още по време на варенето.
Чесън, прясно мляко и билки: Още докато тенджерата е на котлона, към врящата вода можете да прибавите 3-4 необелени скилидки чесън, стръкчета копър и магданоз, черен пипер, 2-3 ч.ч. прясно мляко и бучка краве масло.
Лимонов сок: Изстискайте малко лимонов сок върху царевицата, като преди това я намажете с краве масло. Поръсете със сол и черен пипер.
Сирене и подправки: Едно по-интересно предложение. Настържете малко твърдо сирене, като моцарела например, върху още горещата царевица и поръсете със сол и пушен червен пипер.
Кокосово мляко и лайм: За един по-тропически аромат намажете готовата царевица с кокосово мляко и я овкусете със сока и настърганата кора от 1/4 лайм.
Мед и канела: Не може и без сладък вариант. Смесете малко мед, зехтин, лимонов сок и щипка канела, разбъркайте и обтрийте кочаните с този дресинг.
Барбекю сос: Ако намажете царевицата с малко барбекю сос, това ще й придаде приятен и опушен аромат.
Песто: Този вариант се прилага по същия начин и като този с барбекю сос. Пестото ще придаде по-свеж вкус, с който ще изненадате гостите и семейството си.