Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Варена царевица: Как да я направим по-вкусна

За по-ароматен и впечатляващ краен резултат, от който гостите ще ахнат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Варената царевица е една вечна лятна кулинарна класика, която може да стане изненадващо по-вкусна с няколко прости трика. Ето и няколко много оригинални идеи по темата:

Масло и сол: Най-лесният начин да подобрите вкуса на варената царевица е като я намажете с масло и поръсите със сол. Тези продукти могат да се добавят още по време на варенето.

Чесън, прясно мляко и билки: Още докато тенджерата е на котлона, към врящата вода можете да прибавите 3-4 необелени скилидки чесън, стръкчета копър и магданоз, черен пипер, 2-3 ч.ч. прясно мляко и бучка краве масло.

Лимонов сок: Изстискайте малко лимонов сок върху царевицата, като преди това я намажете с краве масло. Поръсете със сол и черен пипер.

Сирене и подправки: Едно по-интересно предложение. Настържете малко твърдо сирене, като моцарела например, върху още горещата царевица и поръсете със сол и пушен червен пипер.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Кокосово мляко и лайм: За един по-тропически аромат намажете готовата царевица с кокосово мляко и я овкусете със сока и настърганата кора от 1/4 лайм.

Мед и канела: Не може и без сладък вариант. Смесете малко мед, зехтин, лимонов сок и щипка канела, разбъркайте и обтрийте кочаните с този дресинг.

Барбекю сос: Ако намажете царевицата с малко барбекю сос, това ще й придаде приятен и опушен аромат.

Песто: Този вариант се прилага по същия начин и като този с барбекю сос. Пестото ще придаде по-свеж вкус, с който ще изненадате гостите и семейството си.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер магданоз копър варене тенджера пушен червен пипер прясно мляко канела лимонов сок мед песто кашкавал моцарела сос барбекю лайм царевица кокосово мляко келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче