Необходими продукти:
- 500 г пресни картофи
- 1 ч.ч. вода
- Черен пипер и сол на вкус
- 1 лимон
- 2 с.л. зехтин
- Обелки от кората на лимона
- 6-7 маслини, обезкостени, наситнени
- Наситнен магданоз, на вкус
- 1/2 ч.л. кимион, млян
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Картофите се нарязват на резени, по начина, по който се поднасят резени ябълка.
- Смесват се в купа с останалите продукти (без магданоза) и се разбъркват.
- Слагат се в добре загрят на умерен огън тиган и се поливат с водата.
- Похлупват се и след 15 мин. капакът се маха, за да изври течността, когато вече картофите са омекнали.
- Сервират се, поръсени с наситнения магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО