Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лятна рибена яхния

Пълна с протеини

10’ Подготовка
25’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 филии стар хляб, нарязан на кубчета
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 1 ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 400 г консерва домати, нарязани
  • 4 замразени филета от бяла риба
  • 400 г консерва бял боб, отцеден
  • 1 малка връзка магданоз, нарязан на едро
  • 1 лимон, нарязан на резени

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. Поставете кубчетата хляб върху голяма тава, полейте ги с 1 с.л. зехтин и печете 10 минути, докато станат златисти. Оставете ги настрана.
  3. През това време загрейте останалия зехтин в голям огнеупорен съд на среден огън. Добавете лука и гответе около 10 минути, докато омекне, след което добавете чесъна и лютите чушки и разбъркайте за 1 минута.
  4. Добавете доматите и рибните филета. Покрийте и оставете да къкри 10 минути, докато рибата почти се сготви, след което махнете капака.
  5. Добавете белия боб, подправете добре и гответе, докато всичко се сгорещи. Сервирайте, поръсено с крутоните, магданоза и резенчета лимон.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън лук домати пресен магданоз лимон хляб бял боб лют пипер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче