Необходими продукти:
- 2 с.л. олио
- 8 обезкостени и без кожа пилешки бутчета, нарязани на хапки
- 1 глава лук, ситно нарязан
- 3 скилидки чесън, смачкани
- 2 червени люти чушки, фино нарязани (почистени от семките, ако не обичате люто)
- 2 ч.л. прясно настърган джинджифил
- 2 с.л. гарам масала (подправката се намира лесно в здравословните магазини)
- 100 г фино фъстъчено масло
- 400 мл кокосово мляко
- 1 консерва от 400 г нарязани домати
- 1 връзка кориандър - половината нарязан, половината на листа
- печени фъстъци за сервиране
- сварен ориз за гарнитура
Начин на приготвяне:
- Загрейте 1 с.л. от олиото в дълбок тиган на умерен огън. Запържете парчетата пиле на няколко пъти, докато придобият златист цвят, след което ги извадете настрани. В същия тиган запържете лука за около 8 минути, докато омекне. Добавете чесъна, чушките и джинджифила и ги запържете за 1 минута в останалата с.л. олио. Сипете гарам масалата и гответе още 1 минута, като разбърквате.
- Добавете фъстъченото масло, кокосовото мляко и нарязаните домати. Разбъркайте добре и оставете да заври. Върнете пилето в тигана и добавете нарязания кориандър. Гответе на тих огън около 30 минути, докато сосът се сгъсти, а месото се сготви напълно.
- Сервирайте със заделените листа от кориандър, печени фъстъци и със сварен ориз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО