Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Вкусно пилешко по индийски

Поднесете със сварен ориз

0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 с.л. олио
  • 8 обезкостени и без кожа пилешки бутчета, нарязани на хапки
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • 3 скилидки чесън, смачкани
  • 2 червени люти чушки, фино нарязани (почистени от семките, ако не обичате люто)
  • 2 ч.л. прясно настърган джинджифил
  • 2 с.л. гарам масала (подправката се намира лесно в здравословните магазини)
  • 100 г фино фъстъчено масло
  • 400 мл кокосово мляко
  • 1 консерва от 400 г нарязани домати
  • 1 връзка кориандър - половината нарязан, половината на листа
  • печени фъстъци за сервиране
  • сварен ориз за гарнитура

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте 1 с.л. от олиото в дълбок тиган на умерен огън. Запържете парчетата пиле на няколко пъти, докато придобият златист цвят, след което ги извадете настрани. В същия тиган запържете лука за около 8 минути, докато омекне. Добавете чесъна, чушките и джинджифила и ги запържете за 1 минута в останалата с.л. олио. Сипете гарам масалата и гответе още 1 минута, като разбърквате.
  2. Добавете фъстъченото масло, кокосовото мляко и нарязаните домати. Разбъркайте добре и оставете да заври. Върнете пилето в тигана и добавете нарязания кориандър. Гответе на тих огън около 30 минути, докато сосът се сгъсти, а месото се сготви напълно.
  3. Сервирайте със заделените листа от кориандър, печени фъстъци и със сварен ориз.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио лук домати пилешко пържене варене тиган тенджера люти чушки джинджифил ориз фъстъчено масло кокосово мляко фъстъци

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче