Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем супа от тиквички и бял боб

Неочаквано добра комбинация

15’ Подготовка
35’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. олио
  • 2 глави лук, едро нарязани
  • 250 г картофи, едро нарязани
  • Около 750 г тиквички, обелени, почистени от сърцевината им и едро нарязана
  • 1-2 с.л. къри на прах, на вкус
  • 500 мл зеленчуков или пилешки бульон
  • 1 консерва от 400 г бял боб, отцеден
  • 1 консерва 400 мл кокосова сметана/мляко

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера на среден огън и запържете лука с щипка сол за 6-8 минути, докато омекне. Добавете картофите и гответе още 2 минути, след което добавете тиквичката и кърито на прах. Гответе 1 минута.
  2. Изсипете бульона, белия боб и по-голямата част от кокосовата сметана/мляко (запазете няколко супени лъжици). Оставете сместа да заври, след това намалете котлона до средна към ниска степен и оставете да къкри за 20 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
  3. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко, след което прехвърлете сместа в блендер и пасирайте до гладка смес. Върнете супата в тенджерата и загрейте на слаб огън, след което разпределете в купички.
  4. Полейте със запазената кокосова сметана/мляко и поднесете.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: къри олио лук варене тенджера бульон картофи тиквички бял боб кокосово мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче