Необходими продукти:
- 1 с.л. олио
- 2 глави лук, едро нарязани
- 250 г картофи, едро нарязани
- Около 750 г тиквички, обелени, почистени от сърцевината им и едро нарязана
- 1-2 с.л. къри на прах, на вкус
- 500 мл зеленчуков или пилешки бульон
- 1 консерва от 400 г бял боб, отцеден
- 1 консерва 400 мл кокосова сметана/мляко
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера на среден огън и запържете лука с щипка сол за 6-8 минути, докато омекне. Добавете картофите и гответе още 2 минути, след което добавете тиквичката и кърито на прах. Гответе 1 минута.
- Изсипете бульона, белия боб и по-голямата част от кокосовата сметана/мляко (запазете няколко супени лъжици). Оставете сместа да заври, след това намалете котлона до средна към ниска степен и оставете да къкри за 20 минути, докато всички зеленчуци омекнат.
- Свалете от котлона и оставете да се охлади леко, след което прехвърлете сместа в блендер и пасирайте до гладка смес. Върнете супата в тенджерата и загрейте на слаб огън, след което разпределете в купички.
- Полейте със запазената кокосова сметана/мляко и поднесете.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО