Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пучеро: Вкусна чорба от Южна Америка

Насладете се на един неповторим вкус, създаден от съвсем достъпни съставки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
15’ Подготовка
60’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг телешки гърди
  • 120 г тиква
  • 1 картоф
  • 1 сладък картоф
  • 1 кочан царевица
  • 1 стрък целина, с листата
  • Пресен магданоз
  • 2 моркова
  • 5 дафинови листа
  • 1 глава кромид лук
  • 1 глава червен лук
  • 1 с.л. зехтин
  • Черен пипер на зърна
  • Червен пипер
  • Млян черен пипер
  • Сол на вкус

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Нарежете половината кромид лук на едри шайби, а морковът на продълговати резени и ги сложете в силно загрят тиган без мазнина, за да хванат черна коричка от двете страни. Отстранете ги от съда.
  2. Сложете месото в тенджера и го залейте със студена вода. Когато тя заври, излейте я и налейте 3 л студена вода.
  3. Добавете запържените морков и лук, дафиновите листа, 15-20 зърна черен пипер, както и 1 цял стрък пресен магданоз.
  4. Варете всичко на умерен огън за 2 часа, като постоянно отпенвате бульона с помощта на супена лъжица.
  5. Нарежете месото на едро, а бульонът прецедете.
  6. Нарежете другия морков на едро, кочанът царевица на едри колелца, а картофът, сладкия картоф и парчето тиква почистете и също нарежете на едро.
  7. Отделете листата от целината настрана, а стъблото нарежете на дребно.
  8. Подсушете тенджерата и я върнете на котлона на умерен огън. Запържете наситнения червен лук с малко зехтин за 1-2 мин., след което добавете месото, разбъркайте и налейте бульона.
  9. Добавете царевицата, целината, морковът, тиквата, двата вида картоф, наситнените листа от целина и още малко магданоз, също наситнен.
  10. Варете супата още 10 мин. или до омекване на зеленчуците. Овкусете я с черен и червен пипер и я сервирайте гореща.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер червен пипер дафинов лист червен лук моркови целина телешко тиква пресен магданоз картофи сладки картофи царевица кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче