Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Направете това и напълно ще промените вкуса на тиквичките

Опитайте и ще се изненадате


Когато повечето от нас мислят за скара, в съзнанието веднага изникват различни видове месо. И макар че има плодове и зеленчуци, които не е добра идея да слагате върху нея без сериозна доза опит, други, като тиквичките, се превръщат във великолепно допълнение към лятното барбекю. Докато самата скара върши по-голямата част от работата, има една малка техника, която може значително да подобри вкуса и текстурата им. Емили Маси, диетолог в Giant Food, споделя пред The Takeout, че правенето на драскотини по тиквичките преди печене прави чудеса.

Ако искате да впечатлите приятелите си с ароматни тиквички на скара с чесън, подгответе ги правилно, като използвате нож, за да направите диагонални разрези във вътрешността на разполовената тиквичка, образувайки мрежа. Това позволява на повече от парата да се освободи по време на готвенето, като така се намалява рискът тиквичките да станат кашести. Можете също да ги поръсите със сол преди печене, за да се извлече още малко влага.

Снимка: iStock by Getty Images

Маси съветва да избирате твърди, свежи и с яркозелен цвят тиквички. Така вероятността да получите отлична текстура е много по-голяма.

Но освобождаването на влагата не е единственото предимство на този метод - разрезите позволяват на пушека от скарата и на подправките да проникнат в зеленчука и да го направят още по-вкусен.

Не се задоволявайте с безвкусни тиквички

Преди тиквичките да стигнат до скарата, но след като вече са надраскани с нож, ги овкусете с малко зехтин и любима смес от подправки. Емили Маси препоръчва люспи от червен пипер, чесън на прах, италиански микс или пушен пипер, ако искате да получите средиземноморски характер. След като ги свалите от скарата, може да ги завършите с капка сладък балсамов сос - това ще вдигне ястието на следващо ниво.

За нещо леко, свежо и билково изберете лимонов сок, пресен розмарин и мащерка. А ако обичате пикантното, заложете на любимата си каджунска подправка.

Дайте оценка:

Тагове: печене тиквички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче