Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Как се прави сос Бьор блан

Отличен за печено месо и риба

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
2 Трудност

Какво ще ви трябва:

  • Тиган
  • Дървена лъжица за бъркане
  • Нож

Необходими продукти:

  • Лук шалот
  • 1 домат
  • Течна сметана за готвене
  • Ябълков оцет
  • Краве масло
  • Рибен бульон

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Ето и как се приготвя сосът:

  1. 2-3 бройки от шалота се нарязват на ситно и се запържват в краве масло, докато станат леко прозрачни.
  2. Лукът се залива с 3-4 с.л. от оцета и всичко се бърка до изпаряване на течността.
  3. Налива се рибния бульон, който трябва да заври и да се изпари при постоянно разбъркване, така че в тигана да остане консистенция, близка до тази на сироп.
  4. Излива се около чаена чаша и половина готварска течна сметана, която се изчаква да закъкри и тогава в нея се слагат 2 с.л. краве масло.
  5. От домата се изрязва сърцевината, която се нарязва на малки кубчета и се прибавя към соса.
  6. След 2-3 мин. тиганът се сваля от огъня и нашият сос "Бьор блан" е готов за използване.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лук домати пържене тиган бульон ябълков оцет готварска сметана задушаване

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче