Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лаврак с мащерка и гъби

Средиземноморски полъх с билков аромат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 лаврака, почистени
  • 100 г мащерка, ронена
  • 1 глава лук, на дребно
  • Сокът от 2 лимона
  • 100 мл зехтин
  • 12 скилидки чесън, на едро
  • 200 г гъби, на полумесеци
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. В добре загрят тиган с 50 мл зехтин се запържва лука за около 2 мин., след което се прибавят чесънът и гъбите. Всичко се оставя да се задуши за 3 мин.
  2. Слага се и мащерката, като всичко се овкусява със сол и черен пипер.
  3. Фурната се загрява на 180 градуса.
  4. Лавраците се пълнят със сместа от тигана, слагат се в тава и се поливат със зехтин, лимонов сок и се овкусяват с още сол и черен пипер.
  5. Пекат се за 15 мин.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън черен пипер лаврак мащерка пържене печене тиган тава хартия за печене Гръцко лимонов сок гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче