Необходими продукти:
- 6 лаврака, почистени
- 100 г мащерка, ронена
- 1 глава лук, на дребно
- Сокът от 2 лимона
- 100 мл зехтин
- 12 скилидки чесън, на едро
- 200 г гъби, на полумесеци
- Сол и черен пипер на вкус
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- В добре загрят тиган с 50 мл зехтин се запържва лука за около 2 мин., след което се прибавят чесънът и гъбите. Всичко се оставя да се задуши за 3 мин.
- Слага се и мащерката, като всичко се овкусява със сол и черен пипер.
- Фурната се загрява на 180 градуса.
- Лавраците се пълнят със сместа от тигана, слагат се в тава и се поливат със зехтин, лимонов сок и се овкусяват с още сол и черен пипер.
- Пекат се за 15 мин.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО