Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Отива си лятото: Няколко ястия, с които да го изпратим подобаващо

Да се насладим за последно на неговата пъстрота и изобилие от свежи продукти

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Лятото е време за свежи и леки ястия, които ни радват със своята пъстрота. Въпреки че дните започват да стават по-къси и есента чука на вратата, все още можем да се насладим на изобилието от пресни продукти, които предлага този сезон. Ето няколко ястия и специалитети, които задължително трябва да си приготвим поне още веднъж тази година.

Салата "Капрезе": Класическата италианска салата е идеална за горещите летни дни. Състои се от резени домати, моцарела, пресни листа босилек и малко зехтин. Тази комбинация е истинско удоволствие за сетивата.

Гаспачо: Това е легендарната студена испанска супа, която е перфектна за жегите. Основните съставки включват домати, краставици, чушки, лук и чесън, смесени с хляб и подправени с оцет и зехтин. Сервира се охладено и може да бъде поднесено с нарязани зеленчуци или крутони.

Пълнени тиквички: Те са един от най-популярните летни зеленчуци. Напълнете ги с плънка от ориз, кайма, домати и различни подправки, след което ги запечете във фурната. Това ястие е не само вкусно, но и много здравословно.

Летен грил: Грилът е неизменна част от летните вечеринки, пикници и събирания с приятели под беседката и по дворовете. Подгответе разнообразие от меса като пилешко филе, телешки стекове или риба, както и зеленчуци като патладжани, тиквички и чушки. Маринатите с билки и лимонов сок придават допълнителен вкус и аромат. Не забравяйте също и за кебапчетата, кюфтетата и карначетата, както и за ледено студената бира.

Плодова салата с кисело мляко: За десерт, какво по-добро от свежа плодова салата? Използвайте сезонни плодове като диня, пъпеш, праскови и малини. Добавете лъжица мед и малко кисело мляко или цедено кисело мляко.

Паста с песто: Пастата с домашно приготвено песто е едно бързо и лесно ястие, което можете да приготвите с пресен босилек, кедрови ядки, пармезан и зехтин. Добавете няколко разполовени чери доматчета за свежест.

Дайте оценка:

Тагове: риба зехтин чесън бира домати краставици чери домати свинско телешко кайма пилешко кюфтета пържене печене варене кебапчета салата тиган тенджера оцет малини чушки тиквички цедено кисело мляко кисело мляко хляб лимонов сок спагети паста патладжан моцарела ориз босилек пресен босилек пармезан диня кедрови ядки праскови пъпеш карначета гриловане

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче