Необходими продукти:
- 6 зелени камби
- 100 г ориз
- 1 с.л. доматено пюре
- 1 домат
- Пресен магданоз
- 1 глава лук
- Кимион на прах
- Джоджен
- Сушени чушки, на вкус
- Черен пипер
- 3 с.л. лимонов сок
- 3 с.л. зехтин
- 1 картоф
Начин на приготвяне:
- Оризът се сварява до полуготовност. Доматът се настъргва, а магданозът и лукът се нарязват на ситно, смесват се с ориза. Добавят се доматеното пюре, кимионът, додженът, олиото и лимоновият сок. Всичко се овкусява с черен пипер.
- Кабмите се почистват от дръжките и семената, като дръжките се натискат с палец, за да се оформи отвор с размер, колкото да мине чаена лъжичка през него.
- Напълват се с оризовата плънка и накрая се поставя кубче домат за цвят и красота.
- Чушките се поставят в тенджера и се заливат до средата с вода.
- В тенджерата се слага и разрязан през средата и обелен един картоф. Когато картофът е готов, тогава са готови и чушките. Пълнените камби се слагат да врят на умерен огън. Обикновено след 20 мин. са готови.