Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Без месо: Пълнени камби по турски

Свежа и пъстра рецепта с неповторим вкус

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 зелени камби
  • 100 г ориз
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 домат
  • Пресен магданоз
  • 1 глава лук
  • Кимион на прах
  • Джоджен
  • Сушени чушки, на вкус
  • Черен пипер
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 картоф

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Оризът се сварява до полуготовност. Доматът се настъргва, а магданозът и лукът се нарязват на ситно, смесват се с ориза. Добавят се доматеното пюре, кимионът, додженът, олиото и лимоновият сок. Всичко се овкусява с черен пипер.
  2. Кабмите се почистват от дръжките и семената, като дръжките се натискат с палец, за да се оформи отвор с размер, колкото да мине чаена лъжичка през него.
  3. Напълват се с оризовата плънка и накрая се поставя кубче домат за цвят и красота.
  4. Чушките се поставят в тенджера и се заливат до средата с вода.
  5. В тенджерата се слага и разрязан през средата и обелен един картоф. Когато картофът е готов, тогава са готови и чушките. Пълнените камби се слагат да врят на умерен огън. Обикновено след 20 мин. са готови.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер домати магданоз варене тенджера картофи чушки камби джоджен лимонов сок сушени чушки доматено пюре ориз кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче