Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За разхлада: Зелено гаспачо

Разновидност на класическата студена супа от Анталусия

15’ Подготовка
0’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 100 г бейби спанак
  • 2 скилидки чесън
  • 1 голяма краставица, почистена от семките и нарязана
  • ½ зелена люта чушка, почистена от семките
  • ½ връзка магданоз
  • ½ връзка босилек
  • ½ връзка мента
  • 1 зряло авокадо, без костилката и обелено
  • 4 стръка пресен лук
  • 200 г кисело мляко
  • 2 супени лъжици оцет
  • струйка екстра върджин зехтин или рапично олио

Начин на приготвяне:

  1. Поставете всички съставки, с изключение на зехтина/олиото в кухненски робот или блендер с щедра щипка сол и черен пипер и разбъркайте, като добавите достатъчно вода, за да получите консистенция на супа.
  2. Опитайте на вкус и добавете още малко оцет, сол и пипер, ако е необходимо. Охладете до 24 часа или поне за 2 часа.
  3. Сервирайте в купички, поставете няколко кубчета лед във всяка и добавете струйка зехтин/олио.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън пресен лук краставици пресен магданоз оцет люти чушки прясна мента кисело мляко авокадо пресен босилек бейби спанак

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче