Необходими продукти:
- 4 пилешки филетата
- 6 резена ананас от консерва
- 1/2 тиквичка, на колелца
- Стръкове пресен босилек
- 7-8 чери домата
- 2 скилидки чесън
- 1/2 с.л. кафява захар
- Черен пипер
- Ябълков оцет
- Келтска сол
- Краве масло
- Зехтин
- Щипка канела
Начин на приготвяне:
- Овкусете пилешкото със сол и черен пипер и го оставете настрана.
- Загрейте добре един грил тиган и с малко зехтин запържете тиквичките за 2-3 минути на страна. Извадете ги.
- Запържете резените ананас, също от двете страни и ги извадете.
- Сложете чери доматите в същата мазнина и когато хванат тъмна коричка, ги отделете в една чинийка.
- Изпържете всяко филе от двете страни, като добавяте по 1 ч.л. краве масло след обръщане и поръсвате с малко ябълков оцет. Постъпете така и с останалите филета, след което ги отделете настрана.
- Върнете тиквичките и ананаса в тигана и сложете малко краве масло, пресован чесън, още зехтин, щипка канела и 1 с.л. ябълков оцет. След 1 мин. прибавете кафявата захар, поръсете с черен пипер и сол.
- Накрая сложете пилешкото и чери доматите, колкото да се загреят.
- В плоска чиния наредете първо резените ананас, отгоре филетата и украсете с резените тиквичка и чери доматите. Поръсете с още черен пипер и зехтин, а най-отгоре накъсайте листа от пресен босилек.