Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пъстро и вкусно: Яйца със скариди и бейби спанак

Насладете се на тази купа, изпълнена със свежест и аромат

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
15’ Време за готвене
1 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 10 скариди
  • 1 авокадо
  • Бейби спанак
  • 3 сварени яйца
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Зехтин
  • Краве масло

Купете купи и чинии

Придайте стил и уют на дома си с богата палитра от красиво изработени купи и чинии. С тях ще направите и процеса на готвене едно доста по-приятно изживяване..

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата се сваряват за 7 мин. и се оставят да изстинат.
  2. В добре загрят тиган на умерен огън се разтопява краве масло с 1 с.л. зехтин и се запържват скаридите за по 2 мин. на страна. Поръсват се с черен пипер.
  3. Огънят леко се усилва и за няколко секунди се запържват листата от бейби спанак, но без да омекват или да се свият.
  4. Авокадото се обелва и се нарязва на едро.
  5. В купа за салата се слагат спанакът, авокадото, разрязаните на едро сварени яйца, а най-отгоре се подреждат пържените скариди.
  6. Всичко се полива със зехтин и се овкусява със сол и черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин черен пипер варене салата тенджера купа яйца авокадо бейби спанак скариди келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче