Необходими продукти:
- 500 г телешко филе
- 1/2 глава кромид лук
- Зехтин
- 1/2 лимон
- 400 г броколи
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. настърган джинджифил
- 1 с.л. сос от стриди
Начин на приготвяне:
- Телешкото се нарязва на тънки лентички, а джинджифилът се обелва и настъргва. Броколите се потапят във вряща подсолена вода за 3 мин. и се прехвърлят в купа със студена вода и лед.
- Месото се запържва в силно загрят тиган с малко зехтин.
- Добавят се наситненият лук, джинджифилът, броколите и сосът от стриди.
- След 3-4 мин. гозбата се сервира в плоски чинии и се овкусява с кориандър и лимонов сок.