Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 15 минути: Телешко по китайски със сос от стриди

Ще си оближете пръстите

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
0’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 500 г телешко филе
  • 1/2 глава кромид лук
  • Зехтин
  • 1/2 лимон
  • 400 г броколи
  • 1 ч.л. кориандър
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 с.л. сос от стриди

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Телешкото се нарязва на тънки лентички, а джинджифилът се обелва и настъргва. Броколите се потапят във вряща подсолена вода за 3 мин. и се прехвърлят в купа със студена вода и лед.
  2. Месото се запържва в силно загрят тиган с малко зехтин.
  3. Добавят се наситненият лук, джинджифилът, броколите и сосът от стриди.
  4. След 3-4 мин. гозбата се сервира в плоски чинии и се овкусява с кориандър и лимонов сок.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин кориандър пържене варене Азиатско джинджифил на прах лимонов сок броколи кромид лук стриди

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче